Vi valgte Horsens

ENGAGEMENT

Vores stærke virksomheder

Horsens Kommune er hjemsted for en lang række spændende virksomheder. Og vi er oprigtigt stolte af hver eneste og af den ånd, der præger erhvervsmiljøet i hele vores kommune.

Hele Norden fra Horsens

Firma: ABUS
Beliggende i Horsens siden 2007

Da den verdensomspændende tyske låse- og sikringsvirksomhed ABUS i sin tid skulle etablere et skandinavisk hovedkontor, så var det væsentligt, at man fra lokationen havde optimal adgang til hele det skandinaviske marked. Dét ønske blev indfriet med placeringen i Horsens, hvor virksomheden hvert år siden etableringen i 2007 har vækstet i både omsætning og antal medarbejdere: ”Vi startede med 5 medarbejdere, og nu er vi 50” siger administrerende direktør, Kim Møller-Nielsen, der for nyligt har købt en stor byggegrund af kommunen ud mod E45. ”Man kan roligt tolke købet af grunden som et signal om, at vi etablerer os permanent i Horsens” siger direktøren og fortsætter ”med den intensive trafik på motorvejen så bliver placeringen selvfølgelig et vigtigt udstillingsvindue med gode eksponeringsmuligheder, men det er bestemt også en logistisk fordel for vores medarbejdere, hvor flere pendler fra både Aarhus og Odense og for vores distribution af varer til det øvrige Skandinavien”.

For en global koncern er det vigtigt med en international medarbejdersammensætning. Derfor har ABUS gennem flere år samarbejdet med BusinessHorsens og byens uddannelsesinstitutioner om at ansætte studentermedhjælpere og tilbyde praktikker: ”Det internationale studiemiljø på VIA University College har betydet, at vi, ud over danske studerende, har haft dygtige unge mennesker fra Tyskland, Moldova, Slovakiet, Ungarn og Kina, og det har da også i et par tilfælde resulteret i efterfølgende fastansættelse” siger Kim Møller-Nielsen.

Sjovere iværksætteri

Firma: bubblemedia
Beliggende i Horsens siden 2010

Daniel Bach er stifter og partner i webbureauet bubblemedia. Han er en klassisk iværksætter med en ubændig trang til at forny og forbedre det eksisterende. Som nystartet virksomhedsejer savnede Daniel et skarpere iværksættermiljø i byen og startede sammen med tre andre ildsjæle ViStarterSgu.dk – et iværksætterfællesskab, der skulle kortlægge og samle byens start-ups i et kompetencenetværk. ”Det skal ganske enkelt være sjovere at være iværksætter i Horsens” siger Daniel, og tilføjer: ”det kan lyde banalt, men det, at kunne sige sin målsætning højt for andre løfter en utroligt meget”.

Både byens etablerede erhvervsliv og BusinessHorsens kunne se potentialet i at skabe et mødested for vækstlaget. Netværket, der er drevet af frivillige med en fælles intention om at facilitere vidensdeling for virkelystne horsensianere er en succes både on- og offline: ”Vi har mange deltagere på vores meet-ups, men det, er i lige så høj grad en online succes, hvor der skrives og deles mange gode artikler og debatindlæg” fortæller Daniel.

Smidig sagsbehandling

Firma: CASA
Beliggende i Horsens siden 1985

CASA, der lægger navn til AC Horsens’ hjemmebane CASA Arena, er en af landets største entreprenørvirksomheder. Som ejendomsudvikler har CASA gennem årene bygget mange hundredetusinde etagemeter, erhvervsbyggeri, lagerhaller og logistikejendomme i kommunen. ”Det gør vi, fordi Horsens er et meget interessant sted at bygge – et område med en god og stabil tilflyttervækst, også når vi kigger fremad” siger Michael Mortensen, grundlægger og administrerende direktør i CASA.

I samarbejde med Horsens Kommune omdanner entreprenørvirksomheden i disse år havnefronten til et attraktivt bolig- og kontorområde med havnepromenade og spændende arkitektur. ”Kommunens tilgængelighed og smidige sagsbehandling vægter vi meget højt” udtaler byggematadoren, der er i dialog med potentielle samarbejdspartnere om nye erhvervsprojekter i Horsens.

Attraktiv beliggenhed for rekruttering af højtuddannede

Firma: Flonidan
Beliggende i Horsens siden 1982

Flonidan A/S udvikler, designer og sælger gasmålingsudstyr med integreret kommunikation og turn-key løsninger til industrielt brug, der sælges i hele verden. Virksomheden er med helt fremme i udviklingen af smarte gasmålere, hvilket tydeligt aflæses i deres medarbejdersammensætning: hele 40% beskæftiger sig udelukkende med forskning og udvikling. Øgede globale markedsandele og en helt ny gasmåler baseret på ultralyd, har resulteret i udvidelse af fabrikken, der forventes igangsat til næste år.

”Horsens Kommune er på mange måder et smørhul for en virksomhed som vores” siger administrerende direktør Sten Dyrmose, der fremhæver beliggenheden tæt på E45 som et stort aktiv for den ingeniørtunge virksomhed. Både i forhold til eksport- og importtrafikken og i forhold til at kunne tiltrække specialiseret arbejdskraft udefra.

”Vi har haft stor glæde af udviklingen af Horsens by. Vi oplever, at det i dag er langt nemmere at tiltrække nye medarbejdere – især fordi kommunen har mange tilbud til både unge og familier”, siger en tydeligt tilfreds direktør, der ligeledes glæder sig over kommunens bistand i forbindelse med besøg fra udenlandske delegationer: ”Det betyder meget for os, at kommunen tager initiativ til at blive en endnu bedre erhvervskommune”.

Kommunen som business partner

Firma: REMA 1000
Beliggende i Horsens siden 1994

De fleste kender REMA 1000 som dagligvarekæden med en aktiv stillingtagen til madspild og socialt ansvar. Virksomhedens adresse i Horsens huser både hovedkontoret for REMA 1000-kæden og Reitan Distribution, som er en af landets største transport- og logistikarbejdspladser med over 700 ansatte.

REMA 1000 er ejet af norske Reitangruppen, der bl.a. også driver kæderne Q8, Circle K, Løvbjerg og 7-Eleven, så det er ikke småting, der hver dag ruller ud til hele landet fra centrallageret i Horsens. Det stiller høje krav til infrastrukturen og let adgang til motorvejen.

Penge, talent og offentlig support under ét tag

Firma: RushFiles
Beliggende i Horsens siden 2014

Når vi gemmer i skyen – altså deler filer og laver back up på eksterne servere, så er der stor sandsynlighed for, at det i fremtiden foregår via software fra Horsens. I hvert fald, hvis tingene går som iværksætterne bag startup’en RushFiles har planlagt.

At der er tale om et ambitiøst projekt med seriøst vækstpotentiale bevidner en samlet kapitalindsprøjtning på 19 mio. fra bl.a. Vækstfonden og venturefonden Insero, der investerer i IT startups med højvækstpotentiale.

RushFiles har til huse i Vitus Bering Innovation Park, hvor der er skabt agile rammer og synergi mellem iværksætter, forsknings- og innovationsmiljøer. ”Vi befinder os i et kreativt mix, hvor vi bor dør om dør med andre startups. Samtidig har vi studerende fra VIA University College, BusinessHorsens, og Insero som rådgivnings- og finansieringskilde i samme bygning. Så vi har med andre ord penge, talent og offentlig support under ét tag – det er faktisk ret unikt og meget agilt” siger direktør Jan Hjortshøj.

Masser af gode vibrationer

Firma: Superego
Beliggende i Horsens siden 2006

"I Horsens er der muligheder – masser af muligheder. Der er mange ildsjæle og en spændende blanding af etablerede virksomheder og en underskov af iværksættere" fortæller Anders Juel, direktør og grundlægger af reklamebureauet Superego, som han startede for 10 år siden i et lille lejet kontor på 11 m2. I dag tæller bureauet 26 medarbejdere.

Anders Juel, som selv er født og opvokset i Horsens, oplever, at det er en by, hvor alle tænker vækst, og hvor erhvervslivet støtter op mange gode initiativer. Det er let at blive hørt, og hvis du har en idé med substans, er chancerne for at få den gennemført relativt stor.

"Mange har troet på mig og Superego gennem tiden, og mange af byens virksomheder har givet mig chancen. Generelt er der masser af sammenhold og gode vibrationer, og hvis du selv bidrager og er initiativrig, så du komme langt" afslutter Anders, der selv er aktiv i bestyrelsen i bl.a. AC Horsens samt i det helt nye tiltag, Venture City Horsens, som er en forening, der har til formål at støtte og fremdrive vækstvirksomheder og startups.

Fjernelse af dækningsafgiften

Firma: Lantmännen Unibake Danmark
Beliggende i Horsens siden 1947


Varemærkerne Schulstad og Hatting har været faste bestanddele på supermarkedernes brødhylder og frysemontrer i generationer. Begge brands indgår i den svenske Lantmännen-koncern, som på fabrikken i Horsens beskæftiger 300 ansatte.

Lantmännen Unibake tager aktivt del i Horsens Alliancen, der er et samarbejde mellem Horsens Kommune og erhvervslivet om at få ledige i job og forbedre rammevilkår for erhvervslivet.

”Vi hjælper gerne med at løfte den fælles opgave, og så skader det naturligvis ikke, at kommunen kvitterer med en fjernelse af dækningsafgiften” siger fabrikschef Søren Fåborg Kristensen, der synes, det er nemt at komme igennem ”systemet” via Erhvervskontakten – én indgang, hvor al kommunikation går via én kontaktperson med grundig indsigt i den enkelte virksomheds forhold: ”Vi har en klar oplevelse af, at kommunen er oprigtigt interesseret i det lokale erhvervsliv” siger han.

Pendlervenlig by

Firma: Vola
Beliggende i Horsens siden 1968

Vola er en prisvindende designvirksomhed, der producerer verdenskendte designerarmaturer til køkken og bad. Volas designs findes på eksklusive hoteller og i markante arkitektoniske perler verden over, og virksomheden har siden 1968 sat, ikke kun Horsens, men hele Danmark, på verdenskortet.

Se filmen og bliv klogere på, hvorfor Volas administrerende direktør, Johannes Saugbjerg, synes at placeringen i Horsens er helt perfekt.

E45 skaber business

Firma: Frandsen Group
Beliggende i Horsens siden 1961


Har man kørt på E45 lige nord for Horsens, har man utvivlsomt lagt mærke til Frandsen Groups markante domicil, der fungerer som effektivt udstillingsvindue med designerlamper fra gulv til loft bag den store glasfacade. Mest kendt er licensproduktionen af Verner Pantons ikoniske designklassikere inden for både lamper, møbler og tæpper, der længe har været samlerobjekter verden over og har været en stor eksportsucces siden 60’erne.

Se filmen og hør administrerende direktør Benny Frandsen forklare, hvordan den synlige placering ved E45 bogstaveligt talt har skabt internationale forretningsaftaler for belysningskoncernen.